Katikan kanjonilla päiväretkellä 13.5.2022


Viime perjantaina pakkasimme siskon kanssa reput ja valokuvausvälineet jo aikaisin aamulla autoon. Suuntasimme Kauhajoelle Katikan kanjonille. Olemme retkeilleet joka vuosi tuossa kauniissa kanjonissa valokuvaamassa. Matkaa kohteeseen oli noin 100 km kotipaikkakunnaltamme. Parkkipaikalta 300m päässä on laavu jonka lähistöltä kulku portaita myöten alas kanjoniin. Muistan vielä, kun ensimmäisiä kertoja menimme kohteeseen, eikä portaita vielä silloin ollut. Laskeutuminen oli lähinnä pyllymäkeä luistellen alas.

Aurinko paistoi kirkkaasti, lähes pilvettömältä taivaalta. Kuvaaminen on hieman haasteellista silloin kun on voimakkaita kontrasteja, kirkasta valoa ja syviä tummia varjokohtia. Aivan hurmaantuneina kuljimme pitkin joen reunaa. Kirkas vesi virtasi hyppien iloisesti kivien yli, sammaleisten vehreiden mättäiden reunustamassa uomassaan.

Joen varrella oli pieniä hurmaavia putouksia, joissa vesi syöksyi soljuen eteenpäin. Välillä istahdimme keittämään kahvia ja syömään eväitä, sitten jatkoimme taas matkaa. Minulla on melko haasteellista, koska reuman aiheuttamat tulehdukset jaloissa rajoittavat liikkumista aika paljon. En kuitenkaan haluaisi, että se hallitsisi koko elämääni ja joutuisin luopumaan rakkaasta harrastuksestani. Siis hammasta purren eteenpäin. Meillä olikin oikein ihana retkipäivä, vaikka illalla olin ihan tööt ja väsyksissä, mutta niin onnellinen. Alla lisää kuvia retkeltä.
-Asta-

Kommentit